Hrana in Kuharija

Je obrok pred spanjem res velika napaka

Ali ste lačni zvečer, ali je to edini čas v dnevu, ko pravzaprav kuhate in si vzamete čas za obrok? Je navada poznega prehranjevanja dobra ideja? Evo, kaj imajo nutricionisti povedati o eni od glavnih tem prehrane, o kateri se veliko razpravlja.

Tveganje za pridobivanje telesne teže je običajno glavni razlog, zakaj ljudje mislijo, da je slabo jesti pozno zvečer, saj je pozno prehranjevanje pogosto povezano s pomanjkanjem samokontrole in uživanjem ‘nezdrave’ hrane. “Slike ljudi, ki gledajo televizijo, medtem ko jedo čips in sladoled, sledijo privlačnim naslovom in ostanejo v glavah ljudi”pravijo nutricionisti.

Do nedavnega so mnogi, tudi strokovnjaki, menili, da je obvladovanje teže enostavno, saj morate odpraviti le odvečne kalorije. Ker pa je vse več dokazov, da na telesno težo ne vplivajo le kalorije, ampak tudi hormoni, stres, genetika in še veliko več, se pojavljajo tudi prepričanja o prehrani ali o poznem večernem obroku.

Obrok pred spanjem je lahko v redu in je za nekatere ljudi celo dobra ideja, odvisno od vaših dnevnih prehranjevalnih navad, tega, kar jeste, in vaših osebnih potreb po kalorijah.

Foto:  DOMOYEGA GETTY IMAGES

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*