Hrana in Kuharija

Ste za lahko sladico, ki je postala poletna klasika

Panna cotta iz bele čokolade z borovnicami, lahka sladica, ki je postala poletna klasika.

Sestavine:

500 ml smetane za stepanje
400 ml polnomastnega mleka
160 g bele čokolade
ščepec soli
2 vanilijeva sladkorja
6 listov želatine

Sestavine za borovničevo marmelado:

250 g borovnic
sok ene limone
4 vanilijeve sladkorje


Priprava:

Vse zgoraj navedene sestavine damo v skledo in med mešanjem kuhamo na majhnem ognju, dokler ne dobimo goste marmeladi podobne teksture. Ohladimo.

Priprava panna cotte:

Najprej naredite želatino v skladu z navodili na vrečki in jo postavite na stran, da nabrekne. Smetano za stepanje, mleko in vaniljev sladkor pristavimo na ogenj in segrevamo do vretja (ne sme vreti), nato odstavimo z ognja in dodamo čokolado, ki smo jo nasekljali. Mešajte, da se čokolada popolnoma stopi. Želatino (dobro jo odcedite iz vode) dodajte v panna cotto in premešajte, da se raztopi. Nastalo tekočino vlijemo v silikonske kalupe (do polovice) in ohladimo v hladilniku, dokler se ne strdi. Na panna cotto (na sredino z majhno žličko) damo borovničevo marmelado, nato nanjo počasi in previdno prelijemo preostanek pannaa cotte.
Sladico postavite nazaj v hladilnik, dokler se popolnoma ne strdi, nato pa jo za 2 uri postavite v zamrzovalnik, da jo lahko enostavno vzamete iz silikonskega kalupa. Zamrznjeno sladico odstranite iz kalupa, pustite v hladilniku, da prevzame strukturo (približno eno uro), nato pa uživajte v tem popolnem okusu.

Foto: Nešto slatko by Katarina

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*