Hrana in Kuharija

Privoščite si vege burger, na kaj morate biti pozorni

Z 10 praktičnimi nasveti do popolnih vege burgerjev:

  1. zelenjava mora biti drobno naribana, stisnjena ali gnetena, da večji kosi ne povzročijo razpada mešanice
  2. V posodi zmešajte želene sestavine, dodajte začimbe in zmes zamesite z rokami
  3. okusite surovo zmes in po potrebi dodajte sol, poper …
  4. Pustite, da zmes stoji, da se okusi povežejo
  5. Ne pretiravajte s krušnimi drobtinami, ker presežek mešanico posuši in vpije veliko količino olja
  6. Mešanica mora biti mehka in lepljiva, da zadrži zahtevano vlago
  7. bombetko oblikujte z mokrimi rokami
  8. ocvrtke oblikujte glede na velikost peciva, v katerem jih boste postregli, povaljajte jih v moki, drobtinah ali koruznem zdrobu
  9. Odvečno zmes ločite in zamrznite tako, da vsak kos ločite z malo folije ali papirja za peko
  10. ocvrite v vročem olju in ne pozabite, da je idealna temperatura za cvrtje izjemno pomembna, ker če se olje premalo segreje, bodo zelenjavne bombetke vpile olje in razpadle, po drugi strani pa, če bo prevroče, bo preveč zapečeno od zunaj, v notranjosti pa bo ostalo surovo. Pečene ocvrtke odcedite na papirnatih servietah.

Foto: Profimedia

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*