Hrana in Kuharija

Dan hitre hrane doma, zakaj pa ne, tu je recept

Domači hamburger, zakaj pa ne?

Sestavine:

olje za cvrtje
2 žemljici za hamburgerje
320 g govejega mesa
žlica stopljenega masla
4 rezine dimljene slanine
2 lista sira gauda
4 žlice majoneze
4 žlice kečapa
žlica kisle smetane
2 lista solate
en paradižnik
rdeča čebula
sol
poper

Priprava: meso razdelite na dva enaka dela in z rokami debele približno dva centimetra oblikujte hamburger, da meso ostane lahko. Sol in poper dobro začinite na obeh straneh burgerja. V skledo s kislo smetano dodamo majonezo in kečap, vse skupaj dobro premešamo in odstavimo. Medtem operemo liste solate in paradižnik ter jih narežemo na približno pet milimetrov debele obročke.

Olupite rdečo čebulo in jo narežite na enako debelino kot paradižnik, nato segrejte ponev in dodajte malo olja. Oba hamburgerja pristavimo na zmerno toploto, zraven pa slanino, ki jo pečemo približno minuto na vsaki strani.

Ko je končano, dajte na kuhinjski papir, da vpije višek maščobe. V ponev dodamo narezano čebulo in burgerje pečemo približno 4 minute. Burgerje obrnite s kleščami in jih premažite s stopljenim maslom. Potem v vsak hamburger dodajte en list sira gouda in jih pokrijte s skledo ali pokrovom, da se sir stopi in zlije z mesom.

Medtem, ko se druga stran burgerja peče, obrnite čebulo in ko je končana, jo tudi vzemite ven. Narežite žemljice za hamburgerja in jih na kratko prepražite na ponvi. Nato z omako namažemo na oba dela peciva in na dno položimo solatni list. Na solato položite hamburgerje, nanje pa dve rezini pražene slanine. Slanini dodajte nekaj rezin narezanega paradižnika, na vse skupaj pa popečeno čebulo. Vse pokrijte z drugim kosom peciva in uživajte v domačem dnevu hitre hrane!

Foto: PEXELS

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*