Hrana in Kuharija

Arancini, ocvrte riževe kroglice z nadevom

Italijanska specialiteta, ki ima lahko različna polnjenja, od mocarele do žafrana, šunke in sira do mesnega raguja.

Sestavine, potrebujemo:

– 500 g skuhane bele rižote
– 50 g krušnih drobtin
– 2 jajci
– sol, poper
– 100 g mocarele ali drug nadev po želji
– belo moko
– drobtine

Začimbe po želji ( mleta paprika, bazilia, origano, kajenski poper, žafran).

Priprava

  • skuhamo bel riž, to rižoto ohladimo, dodamo jajce, sol, začimbe po željie ter zmešamo
  • pripravimo tri skodelice za paniranje, v vsako posebej damo moko, jajce in drobtine
  • pripravimo arancine, žlico rižote si damo kar v čisto v dlan, v rižoti naredimo jamico in vanjo potisnemo nadev torej mocarelo, olivo z žafranom, ragu, šunko sir
  • potem to nekako stisnemo, naredimo kroglico, da je nadev v notranjosti ter povaljamo v moki, nato v jajcu in še v drobtinah in tako do konca, da naredimo nekaj arancin
  • na srednje močan ogenj postavimo kozico, napolnjeno z rastlinskim oljem, olje segrejemo kot običajno za cvrtje in s penovko arancine previdno potopimo v olje, cvremo 5-6 minut oziroma do zlato rumene barve
  • arancine postrežemo s paradižnikovo omako ali svežo solato. Dober tek. Foto: Pinterest

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*