Hrana in Kuharija

Lahka čokoladna bomba in preprost recept

Sestavine:

5 dcl gostega kokosovega mleka
2 dcl vode
70 g navadnega ali kokosovega sladkorja
ščepec soli
45 g kakava v prahu (nesladkan)
120 g temne čokolade
1 žlica agar-agar v prahu (rastlinska želatina)
kakav v prahu za posip


Priprava:

V skledo damo kokosovo mleko, vodo, sladkor in sol, dobro premešamo in segrevamo na zmernem ognju. V ločeni posodi zmešajte kakav v prahu s štirimi žlicami vode in mešajte, dokler ni grudic, in ga dodajte v skledo s kokosovim mlekom.

V to maso dodajte narezano ali razrezano temno čokolado in mešajte, dokler se ne stopi. Zmešajte agar-agar z žlico vode, premešajte in dodajte temu “pudingu”. Puding naj vre približno dve minuti.

Puding vlijemo v model, obložen s papirjem za peko, pustimo, da se ohladi in nato za štiri ure postavimo v hladilnik. Vzamemo ga iz kalupa, potresemo s kakavom v prahu in narežemo na rezine. Uživajte!

Foto:  Vegaliciously Instagram

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*