Življenje in Potovanje

Slovenska popevka nam je lahko v ponos

Poletna noč, glasbena prireditev je letos minila v znamenju večno zelenih, čudovitih pesmi in vsem znanih refrenov, ki so del zapuščine Tadeja Hrušovarja – Dejvija. Pokojni glasbenik in avtor je bil eden najplodnejših in najuspešnejših še na področju bivše države, najbolj poznana je njegova skupina Pepel in kri.

Tadej Hrušovar je napisal preko 400 glasbenih del, sodeloval s skoraj vsemi velikimi imeni naše glasbene scene, tudi tistimi, ki so mu zapeli v prestolnici. Poklonili so se mu Eroika, Helena Blagne, Nuša Derenda, Alenka Godec, Damjana Golavšek, Simona Vodopivec Franko, Ana Dežman, Saša Lešnjek, Pepel in kri, Oto Pestner, Miran Rudan, Bernard Hrušovar, Alex Volasko, Bojan Cvjetićanin, Mladinski pevski zbor, Simfonični orkester ter Big Band RTV Slovenija pod vodstvom maestra Patrika Grebla. Največje uspešnice je najpogosteje napisal v sodelovanju z Dušanom Velkaverhom.

Dan ljubezni, Dekle iz zlate ladjice, Pesem za dinar, Vsak je sam, Najlepše pesmi, Kot nekdo, ki imel te bo rad in druge so velika zakladnica slovenske glasbe.

Foto: RTVSLO

Foto: ZKP RTV

Foto: YT

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*