Življenje in Potovanje

Vas stres ubija, poskusite z meditacijo

Če ste zaradi stresa zaskrbljeni, napeti in tesnobni, poskusite z meditacijo. Tudi nekaj minut, ki jih čez dan porabite za meditacijo, vam lahko povrnejo notranji mir.

Meditacija se izvaja že tisoče let. Koren besede izhaja iz latinskega “meditare” ali grškega “medjha”, kar pomeni “prebivati ​​v sebi, misliti ali se potopiti”, medtem ko se v sanskrtu meditacija imenuje “dhyana” ali “polna zavest”. Izrazi za meditacijo se nanašajo na tehniko samospoznavanja in širjenja zavesti, ki doseže harmonijo telesa, duha in čustev. V starodavnih vzhodnih praksah je meditacija del življenjskega sloga, univerzalno zdravilo. Prvotno naj bi meditacija pomagala poglobiti razumevanje svetih in mističnih življenjskih sil, pozneje so številni zenovski mojstri učili, kako mirno sprejeti življenjske izzive, danes pa se na Zahodu vse bolj uporablja za sprostitev in zmanjšanje stresa.

Meditacija velja za vrsto komplementarne medicine za duha in telo, ker lahko povzroči globoko stanje sprostitve in umirjen um. Med meditacijo usmerjamo svojo pozornost in odpravljamo tok prepletenih misli, ki ustvarjajo hrup v naših mislih in povzročajo stres. S sproščanjem misli, torej s tem, da jim pustimo, da tečejo, kot so prišle, izboljšamo svoje fizično in čustveno počutje.

Foto: Schutterstock

Foto: Jared Rice

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*