Hrana in Kuharija

Pozabljena klasika, enolončnica z grahom, zelenjavo, žličniki

Kombinaciji zelenjave lahko dodate tudi meso, piščanca ali svinjino narezano na kocke.

Potrebovali boste:

  • 300 g mladega graha
  • 300 g korenja
  • 400 g piščanca
  • 1 čebulo
  • 2 dcl pire paradižnika
  • sol in druge začimbe po želji

Za žličnike:

  • 1 jajce
  • 100 g moke
  • sol
  • ščepec pecilnega praška
  • 1 žlica sončničnega olja

Priprava:

Piščanca najprej narežite na manjše koščke, nato pa ga dušite na vročem olju. Olupite in nasekljajte čebulo. Ko piščanec porjavi z vseh strani, ga vzamemo iz ponve, po potrebi dodamo žlico ali dve olja in čebulo dušimo, da postane steklena. Dodamo korenje, na kratko dušimo, dodamo česen in nato pire paradižnika. Vrnite piščanca. Pustite, da se počasi duši, nato dodajte vodo. Ko zavre, kuhamo še 15-20 minut, da se korenje zmehča, grah dodajte zadnjih deset minut. Po želji dodajte sol in druge začimbe (peteršilj, lovor). Med kuhanjem naredite žličnike. V skledi stepemo eno jajce, dobro stepemo, dodamo olje, sol, moko in pecilni prašek. Mešanico je težko ločiti od žlice. Majhno žličko potopite v vročo vodo, nato zajemite mešanico in dodajajte k enolončnici, da se žličniki kuhajo v njej . Ko pridejo na površje, je enolončnica pripravljena.

Foto:  Lauripatterson

Foto: Schutterstock

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*