Sestavine za brownie:

300 g čokolade
200 g masla sobne temperature
80 ml vode
2 vanilijeva sladkorja
2 jajci
200 g sladkorja
180 g gladke moke

Sestavine za kremo:

500 ml mleka
4 rumenjaki
1 vrečka burbonske vanilije
100 g sladkorja
50 g gustina
40 g masla
150 ml sladke smetane

Potrebovali boste še:

50 ml sladke smetane
100 g čokolade za kuhanje

Priprava:

Za začetek na pari stopite čokolado in maslo. Na kratko ohladite. Preostale sestavine dodajte stopljeni čokoladi in maslu ter vse skupaj ročno mešajte z metlico, dokler se sestavine ne povežejo. Končano zmes vlijemo v majhen kockasti model, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko. Pečemo na 180 ° c v ogreti pečici približno 20 minut.
Torta je gotova, ko opazite, da je dosegla svetlečo hrustljavo skorjico. Pustite, da se ohladi.
Za kremo morate mleko kuhati s sladkorjem. Vzemite par žlic mleka in ga primešajte vaniliji in rumenjakom.
Ko mleko zavre, dodajte zmes z rumenjaki in na hitro mešajte z metlico, kuhajte smetano, da se zgosti. Vroči smetani dodajte maslo, nato premešajte. Kremo pokrijte s prozorno folijo in jo postavite, da se ohladi v hladilniku.
Ko se krema ohladi, dodajte sladko smetano in z metlico stepajte, da se zgosti.
Za čokoladni preliv je treba čokolado stopiti v sopari skupaj s sladko smetano. Končani čokoladni ganache ohladite.
Pripravite kozarce za sladico. Pecivo narežite na manjše koščke, nato pa ga razdrobite s prsti. Položite malo na dno kozarca, nato dodajte približno 2 žlici smetane. Nad kremo ponovno nanesite zdrobljen biskvit, nato kremo in čez kremo nanesite čokoladni preliv. Okrasite še z nekaj piškoti. Za okrasitev lahko uporabite tudi mlete lešnike.
Končano sladico pred jedjo postavite v hladilnik.

Foto: Glenn Carrie

Foto: Nina Stojanov