Korenje je tako zdravo, sladko. Korenčkov sok, macerat korenja za kožo, kaj pa torta? Zakaj pa ne.

Biskvit:

2 skodelici (250 g) ostre moke
2 žlički sode bikarbone
½ žličke fine morske soli
1 in ½ čajne žličke cimeta
1 in ¼ skodelice (295 ml) rastlinskega olja
1 skodelica (200 g) kristalnega sladkorja
1 skodelica (200 g) rjavega sladkorja
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
4 velika jajca
3 skodelice (300 g) naribanega korenja
1 skodelica (100 g) grobo sesekljanih pekanov
½ skodelice (65 g) rozin

Krema:

225 g kremnega sira sobne temperature
1 in ¼ skodelice sladkorja v prahu
1/3 skodelice (80 ml) smetane za stepanje
½ skodelice (59 g) grobo sesekljanih pekan oreščkov

Priprava:

Pečico segrejte na 180 ° C. Na dno pekača položite papir za peko. V srednje veliki skledi dobro zmešajte moko, sodo bikarbono, sol in cimet. V drugi skledi zmešajte olje, sladkor (beli in rjavi) ter vaniljev ekstrakt, v to dodajte eno po eno še jajca. Suhe sestavine dodajte mokrim, nežno mešajte, dokler testo ne postane gladko. Primešajte korenje, pekane in rozine. Pecite med 35 in 45 minutami. Ko se dobro ohladi, testo razrežite in spodnji del premažite s polovico kreme, ki jo boste dobili z mešanjem naštetih sestavin. Torto premažite s preostankom smetane in potresite z orehi.

Foto: Profimedia

Foto: Bitememore