Zdi se, da se vedno bolj zavedamo pomena zdrave prehrane, zato so nekatera doslej neznana živila pridobila na popularnosti. Eno takšnih živil je spirulina, mikroalga ali enocelični organizem modro-zelene barve.

Ta hranilna bomba je bogata s klorofilom, ki ji daje zeleno barvo, zahvaljujoč bogastvu beljakovin, esencialnih maščobnih kislin, vitaminov in mineralov pa se spirulina že tisočletja uporablja v terapevtske namene. Čas je za torto s spirulino. Potrebujete naslednje sestavine.

Za podlago:

1 skodelico orehov
6 dateljnov
2 žlici kokosove moke
1 žlica kokosovega olja
ščepec soli

Za nadev:

1 skodelico indijskih oreščkov
1/2 skodelice javorjevega sirupa
6 žlic kokosovega olja
1 čajna žlička spiruline
ščepec soli

Priprava:

V skledo dodajte vse sestavine za podlago in mešajte, dokler ne dobite mokre, drobljive teksture. Pazite, da ne bo pretrda.
Zmes prenesite v model za torte, jo enakomerno razporedite po modelu in močno pritisnite.
Vse sestavine za nadev dajte v mešalnik in jih mešajte, dokler zmes ne postane kremasta in gladka, ter vse enakomerno razporedite po podlagi. Okrasite z borovnicami ali jagodami po okusu!
Torto za uro ali dve postavite v zamrzovalnik, dokler se ne strdi. Ko jo vzamete iz zamrzovalnika, jo pustite stati približno 5-10 minut, da se zmehča, preden jo razrežete.

Foto: Pixabay