Hrana in Kuharija

Za podporo zdravju bi morali jesti ribe vsaj dvakrat na teden

Številne študije so pokazale, da imajo tisti, ki vsaj dvakrat na teden jedo ribe, manjše tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Nutricionisti pogosto poudarjajo, kako pomembno je jesti ribe, ker so odličen vir lahko prebavljivih beljakovin in esencialnih aminokislin, bogate pa so tudi z nenasičenimi omega-3 maščobnimi kislinami.

Vrste kot so losos, trska, sardele, postrv in pokrovače, vsebujejo visoke koncentracije teh kislin, ki imajo številne blagodejne učinke na zdravje. Imajo močne protivnetne učinke, sodelujejo pri uravnavanju številnih naravnih mehanizmov in ščitijo pred številnimi poškodbami.

Študije so pokazale, da redno uživanje rib pomaga ženskam ohranjati gibljivost sklepov in zmanjša njihovo togost, ki je značilna za revmatoidni artritis.

Foto: Schutterstock

Foto: Simon Impei

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*