Hrana in Kuharija

Veganska pica za večerjo, tu je odličen recept

Privoščite si za večerjo zdravo vegansko pico. Recept je preprost, sestavine pa zdrave in dobre.

Za testo:

3 žlice (40 g) chia semen
1 skodelica (235 ml) vode
6 žlic polbele pirine moke
1/2 čajne žličke soli
na ščepec kurkume, posušene bazilike in popra

Za nadev:

1 bučka
nariban veganski sir
sveža rukola
mini paradižnik
origano
mleta paprika

Za omako:

1 skodelica (240 ml) pire paradižnika
2 žlici paradižnikovega koncentrata
1/3 čajne žličke česna v prahu in čebule v prahu
1 čajna žlička mešanice mediteranskih začimb
1/2 čajne žličke origana
1/3 čajne žličke soli
1 čajna žlička javorjevega sirupa

Priprava: V chia semena nalijte vodo, mešajte minuto ali dve, dokler se mešanica ne začne zgoščevati in pustite stati vsaj pol ure. Pečico segrejte na 180 ° C. Vse ostale sestavine za testo dodajte mešanici vode in chia semen ter zmešajte s kuhalnico in po potrebi dodajte moko, dokler ne dobite mešanice, ki se ne drži posode.

Pekač obložite s peki papirjem, ki ste ga poškropili z olivnim oljem. Kar z žlico na tanko razvaljamo oziroma potegnemo testo v želeno obliko. Robovi naj ostanejo nekoliko debelejši. Pečemo 30 minut.

Sestavine za omako damo v ponev in med mešanjem segrevamo, dokler ne zavre. Kuhamo na majhnem ognju 2-3 minute, solite in začinite po občutku in okusu.

Bučke narežemo na tanke kolobarje, začinimo s soljo, poprom in olivnim oljem. Na hitro jih popečemo na žaru. Na pečeno testo namažemo malo olivnega olja, omake, potresemo z malo sira, razporedimo bučke in ponovno damo plast sira. Na koncu začinite z origanom in sveže mletim poprom. Pečemo še 10 minut. Na rahlo ohlajeno pico razporedite svežo rukolo in narezan mini paradižnik. Dober tek.

Foto: Waldemar Brandt

Foto: Vita Marija Murenaite

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*