Lepota in Dobro Počutje

Reagirajte pravočasno, te kožne spremembe potrebujejo posebno nego

Če ste opazili pordelost, luščenje ali zelo suho kožo na nekaterih delih telesa ali otrokovega telesa, je pomembno, da čimprej ustvarite negovalno rutino in uporabite blage, naravne izdelke, zasnovane posebej za suho, občutljivo kožo, nagnjeno k ekcemom.

Občutek suhosti, srbenja in zategovanja je zelo neprijeten in poslabšuje kakovost življenja tako pri odraslih kot pri otrocih. Te značilnosti so najpogostejše pri zelo občutljivi koži, nagnjeni k ekcemom in atopičnemu dermatitisu, ki se lahko pojavi tudi pri novorojenčkih, pravzaprav se zadnja leta pojavlja vse več tako pri dojenčkih kot otrocij nasploh. Občutljiva otroška koža potrebuje posebno nego v najzgodnejših dneh, saj tako lahko zmanjšamo suhost kože.

Te kožne spremembe se običajno pojavijo na komolcih, za koleni, vratu ali sklepih, taka koža pa potrebuje posebno nego. Zelo pogosto pa tudi na lasišču tako pri odraslih kot otrocih, lahko tudi na obrveh.

Prava naravna nega lahko zelo pomaga, odpravi naštete težave. Izjemno učinkovito pri tem je olje svetlina in vsi izdelki z njim. Obstajajo balzam, krema, oljni gel za prhanje in šampon, hipoalergena kolekcija Aromatica, saj je prav, da ste pazljivi tudi pri izdelkih s katerimi se umivate vi ali vaši otroci.

Foto: Alliance/Alamy/Profimedia

Foto: Richard Lewishon/Imagesourc/Profimedia

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*