Ste že slišali za moko iz črnega riža? Poskusite, odlična je in ravno prava za zdravo sladico brez glutena. Dobite jo v Mok’ci. Za veganske mafine potrebujete:

– 100 g moke iz črnega riža

– 180 ml kokosovega mleka v pločevinki

– 45 g kokosovega sladkorja

– 1 jušno žlico čičerikine moke

– 2 jušni žlici mletega lanenega semena

– 2 jušni žlici stopljenega kokosovega olja

– 2 jušni žlici vode

– pol čajne žličke vinskega kamna

– četrt čajne žličke Natrona – sode bikarbone

– ščepec soli

Priprava:

Suhe sestavine  zmešamo. Kokosovo olje raztopimo in ga dodamo k suhim sestavinam. Nato vse skupaj dobro premešamo, mešamo kar nekaj časa, na začetku je masa namreč precej tekoča, čez čas pa postane bolj gosta in lepljiva. Maso nato naložimo v modelčke za mufine in jih damo v ogreto pečico na 190 stopinj Celzija. Pečemo jih 30 minut. Ko so pečeni, jih nekaj časa pustimo v modelčkih, da se ohladijo. Njam njam.

Foto: Tamas Pap

Foto: Mok’ca