Hrana in Kuharija

Bučna juha vedno prija, recept

Sestavine:

2 kg buče
2 rdeči čebuli
2 stebla zelene
2 korenčka
2 stroka česna
1/2 svežega čilija
5 listov svežega žajblja
2 vejici svežega rožmarina
1 l piščančje juhe kot osnova ali piščančje jušne kocke

Po želji:

malo repičnega olja, bučno olje, bučna semena, kruh, parmezan, sol in poper

Liste žajblja cvremo na repičnem olju približno 30 sekund ali dokler niso temni in hrustljavi. Nato jih vzamemo iz lonca.
Dobite čudovito aromatično olje, na katerem boste pražili zelenjavo, ki ste jo prej drobno sesekljali. Čebulo, zeleno, korenje, česen, čili in rožmarin začinite s soljo in poprom ter na majhnem ognju dušite približno 10 minut, da se zelenjava zmehča.
Dodamo narezano bučo in piščančjo juho, zavremo, zmanjšamo ogenj in dušimo približno 30 minut.
Medtem rezine kruha pokapljamo z malo bučnega olja in nanje naribamo parmezan.
Postavimo v pečico na 200 stopinj za približno 10 minut, dokler se sir ne stopi in kruh ne postane hrustljav.
Ko je zelenjava kuhana, jo dajte v mešalnik in premešajte. Začinite s soljo in poprom do popolnosti.
Juho postrezite z nekaj kapljicami bučnega olja, bučnimi semeni in kruhom. Dober tek.

Foto: Olja’s Kitchen

Foto: Tina Vanhove

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*