Življenje in Potovanje

Enosmerno prijateljstvo, vam je morda znano

Prijateljica oziroma prijatelj pričakuje, da boste na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Ste vedeli, da imajo ženske za razliko od moških večja pričakovanja od svojih prijateljev? Čeprav ni težko imeti velikih pričakovanj od prijateljstva, se problem pojavi, ko tvoj prijatelj vedno zahteva, da si mu na voljo, da opustiš to, kar počneš, kadar želi govoriti s tabo. Da enostavno vse spustiš iz rok, če bi rad poklepetal, šel na kavo, ima težavo, rabi družbo. Če ste v tej vrsti prijateljstva, kjer naj bi bili na voljo “na klic” 24 ur na dan, sedem dni v tednu, bodite pozorni na to, kako se ob tem počutite vi.

Verjetno precej nelagodno, ker je to znak enosmerne zveze. Ko se to zgodi, vas prijatelj razvrednoti s predpostavko, da so njegove potrebe pomembnejše od vaših in da pričakuje, da se boste vedli kot, da se s tem strinjate in v tem duhu vedno tudi ravnali, a vas to vse bolj obremenjuje. Večkrat ste se že vprašali koliko časa še in predvsem bili razočarani, ker obratno ni niti približno tako. Takšno prijateljstvo vas vse bolj in bolj obremenjuje.

Postavite se zase. Vprašajte se: želim ali moram? Včasih je zelo težko in celo boleče prekiniti prijateljstvo. A, ko pride do točke, ko prijateljstvo ni več koristno in lahko celo škoduje, je treba odreagirati.

Foto: Joel Muniz

Foto: Clarisse Meyer

Foto: NeonBrand

Foto: Alek Kalinowski

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*