Življenje in Potovanje

Ženska ima največje dragocenosti v sebi

To je naravno, le dovoliti si moramo, poiskati v sebi moč in lepoto.

Želim si varnosti, želim, da mi nekdo pomaga, da kaj prevzame nase, po moško. To ne pomeni, da si želim nasilnika, vaško barabo, ki me bo zatirala in me ne bo spoštovala, ne, ne. To samo pomeni, da mora biti ženska ženska in moški mora biti moški v razmerju in tudi sicer.

Ženske niso več dame. Zadnje čase res ne. Pogosto se obnašajo kot tretjerazredni gangsterji s kapuco. In mislijo, da so s tem, ko tudi javno zakolnejo, postale nekakšni fantje.

Zakaj bi morale biti ženske enake moškim? Ne razumem, od kod ta potreba, da se posameznice nenehno primerjajo in usklajujejo z moškim spolom? Zakaj ne morem dovoliti, da moški ostane moški? Da bo tisti, ki bo plačal pijačo, nesel težje reči, kaj na hitro popravil doma in vam odprl vrata.

Ni prav, da lastno vrednost merimo s tem, ali sama odprem kozarec kumar ali ga podam moškemu in ga prosim naj odpre in nič manj vredna nisem, če mi da knjigo z zgornje police namesto, da plezam po stolih, še manj, če mi popravi kakšno neumnost v hiši. Da, to lahko storim tudi sama, ampak zakaj tega ne bi on storil zame? Za nas.

Biti ženska je nekaj lepega. To je darilo in privilegij, če veste, kako nositi svojo kožo, če se zavedate, da je vaš nasmeh vaš najlepši kos nakita in vaš um vaš najbolj seksi del.

Foto: Istock

Foto: Rafaella Mendes Diniz

Foto: Gabriel Silverio

Foto: Liz Fitch

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*