Ocvrta hrana je lahko polna kalorij in nezdravih maščob. Vendar to ni nujno, lahko jo pripravite na bolj zdrav način in se prehranjujete pametneje.

Ocvrta hrana je lahko sočna, hrustljava, okusna, znano pa je, da se ji je najbolje izogniti, saj je ocvrta hrana kalorična in nezdrava. Če pa jo pripravite doma, lahko naredite tudi cvrtje bolj zdravo in manj kalorično.

Posvetite se pripravi ocvrte hrane, lahko jo naredite enako hrustljavo in okusno, hkrati pa tudi bolj zdravo. S pravilno strategijo boste tako lahko občasno uživali tudi ob ocvrti hrani.

Za bolj zdravo cvrtje nutricionisti predlagajo avokadovo olje in visoko oleinsko sončnično olje, saj sta bogata z mononenasičenimi maščobami, ki so boljše za srce.

Najprej dobro segrejte olje in na hitro ocvrite, hrano pražite le toliko časa, da postane barvna in hrustljava, in jo dokončajte s peko v pečici. Lahko si omislite tudi fritezo na vroči zrak.

Foto: Brian Chan

Foto: Schutterstock

Foto: Christoffer Engström