Lepota in Dobro Počutje

Menopavza je naravno obdobje, tako ga tudi lajšajte

Menopavza ni bolezen, temveč naravno prehodno obdobje v življenju ženske, ki je posledica zmanjšane proizvodnje spolnih hormonov v jajčnikih, estrogena, progesterona in testosterona. Prvi in ​​najverjetnejši pokazatelj vstopa v menopavzo je neredna menstruacija.

Poleg tega so pogoste spremembe razpoloženja, močnejši simptomi PMS, kasneje pa vročinski utripi in nočno potenje, koža brez življenja. Vse te spremembe se najpogosteje začnejo pojavljati v 50. letih in to je starost, pri kateri povprečna ženska dobi zadnjo menstruacijo.

Vse več pa je žensk, ki se z menopavzo soočajo prej. Zaradi življenjskega sloga, stresa in vedno več ‘hormonskih’ motenj iz okolja, jih veliko doživi zgodnjo menopavzo, torej pred 45-im letom.

Pri tovrstnih težavah si pomagajte s prehrano, veliko zelenjave, sadja, manj hidratov in sladkorja. V izparilnik dajte eterično olje bergamotke, blagodejno vpliva na duševno počutje in čustveno ravnovesje. Poleg bergamotke v menopavzi koristijo tudi druga eterična olja, ki si jih lahko privoščite tudi v slani kopeli. Slana kopel z eteričnim oljem sivke, geranije ali limone bo olajšala tovrstne težave.

Foto: Schutterstock

Foto: BBHSingapore

Foto: Jan Kopriva

Foto: Matheus Frade

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*