Hrana in Kuharija

Avokado dobro vpliva na zdravje, poglejte zakaj ga je dobro jesti

Nežna in mehka tekstura je idealna sestavina za zanimive namaze in sladoled, s svojo edinstveno sestavo pa varuje naše zdravje. Avokado, bakterije, črevesje, bolezni. Na prvi pogled povezava ni jasna, gre pa pravzaprav za zelo zdrav sadež, ki lahko resnično zdravilno vpliva na prebavni sistem. Znanstveniki so izmerili učinek uživanja avokada vsak dan na črevesje, rezultat pa bi vas lahko pripeljal do spremembe prehrane.

Črevesje ima v telesu največ bakterij, lahko vsebuje skoraj 1000 različnih sevov bakterij. A zato vam ni treba skrbeti, ker jih je večina koristnih za nas, torej preprečujejo rast mikrobov in razvoj okužb. V normalnih razmerah imamo ljudje 4-krat več koristnih bakterij kot škodljivih, znanstveniki pa so našli način, kako to število še povečati.

Izkazalo se je, da gre za avokado. Nove raziskave so namreč pokazale, da uživanje tega sadja vsak dan pozitivno vpliva na prebavila. Ne samo, da poveča število koristnih bakterij in izboljša črevesno floro, ampak tudi zmanjša žolčno kislino in poveča raven maščobnih kislin.

Privoščite si avokado pogosteje in tako naredite nekaj več za svoje zdravje.

Foto: Schutterstock

Foto: Louis Hansel

Foto: Heather Ford

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*