Hrana in Kuharija

Svež kruh, zvečer zmešate sestavine, zjutraj ga spečete, tu je recept

Tako dober, a tako enostavno narejen. Poskusite. Sama izdelava je povsem preprosta. Zvečer vse sestavine enostavno zmešajte, zjutraj jih prestavite v pekač, ga pustite malo počivati potem pa v pečico.

Sestavine:

650 g gladke moke
510 ml vode
1/2 čajne žličke suhega kvasa
2 žlički soli (14 g)

(malo koruzne moke za posip)

Priprava:

Vse sestavine damo v večjo skledo in jih dobro premešamo, da ne noben del suh.
Posodo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo čez noč pri sobni temperaturi (8-10 h). Po 8 urah bo testo polno mehurčkov in bo vzhajalo.
Posodo za peko s pokrovom premažemo s tanko plastjo masla ali jo poškropimo z oljem v pršilu (tudi robove) in potresemo s koruzno ali navadno moko, pri čemer pazimo, da moka ostane tudi na robovih.
Testo vlijemo v skledo in jo pustimo še eno uro na toplem. Posodo pokrijemo. Posodo s testom postavite v hladno pečico, ki ste jo vklopili na 230 stopinj.
Pečemo 55–60 minut, zadnjih 10 minut previdno odstranimo pokrov, da ima kruh na zunanji strani hrustljavo skorjico.
Ko je kruh pečen, kruh vzamemo iz ponve in pustimo, da se ohladi.

Foto: BakemebyNina

Foto: Flickr

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*