Otroci jih obožujejo, tudi odrasli nimamo nič proti, če zadišijo in nam zasladijo dan. Mafini, kolački, ki so lahko lep začetek dneva, sladka malica ali posebna večerja.

Tu je preprost recept. Za testo potrebujete:

  • 300 g ostre pšenične moke
  • 1/2 žlice kakava v prahu
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 75 g temne čokolade
  • 150 g rjavega sladkorja / kokosovega sladkorja
  • 1 jajce
  • 120 ml olja / kokosove maščobe
  • 200 ml mleka

pripomočki za okrasitev:

  • bonboni, oreščki, čokoladne mrvice, sušeno sadje (z veliko domišljije uporabite, kar imate radi)
  • sladkorne zvezde
  • 100 g temne čokolade
  • 20 g masla

Pripravite jih tako, da jajca in sladkor zmešate v kremasto zmes, dodajte olje in mleko ter ponovno premešajte. V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in kakav v prahu. To postopoma dodajajte v kremasto zmes iz prejšnjega koraka in vse skupaj previdno premešajte in mešajte, da dobite gladko zmes. Zmes vlijte v modelčke za mafine in pecite v pečici 20 do 25 minut brez ventilatorja pri 180 stopinjah.

Medtem, ko se mafini hladijo, stopite 100 g temne čokolade, zlomljene na kocke in 20 g masla. Ko so mafini hladni, vsakega potopite v stopljeno čokolado in ga okrasite z okraski po svojem okusu.

Foto: Anton

Foto: Marialaura Gionfriddo

Foto: Haley Owens

Foto: Oriel Portell