Vadba in Telovadba

Poletje je pred vrati, ste vedeli, da se da z jogo shujšati

Smo pred poletjem in brez tega skoraj ne gre, se da z jogo tudi shujšati?

Se da in še posebej bi jo priporočila vsem, ki so preizkusili že vse mogoče vadbe, pa so se po vsaki kilogrami vrnili (govorim o t. i. jojo efektu), je odgovorila Špela Sila, ki jogo živi in poučuje.

Z nami pa delila tudi osebno izkušnjo: ko sem našla jogo, moj prvi cilj ni bil hujšanje, ampak boljše počutje in varnost vadbe. Joga je bila namreč prva oblika gibanja, po kateri me ni bolel križ. Zanimivo pa je, da so obenem začeli kopneti tudi odvečni kilogrami, ki se še danes, po skoraj desetih letih vadbe joge, niso uspeli vrniti.

Tako, da je moj odgovor absolutno da, ampak do tega ne bo prišlo čez noč (tako kot niso prišli odvečni kilogrami), ampak postopoma. Transformacija se mora namreč začeti v našem jedru.

S prakso joge spremenimo odnos do lastnega telesa in posledično tega, kako skrbimo zanj, s čim ga hranimo. Po vadbi se tudi ne počutiš izžet, ampak umirjen in poln energije. Ko se počutimo tako, se verjetnost, da bomo po vadbi posegli po večjih količinah hrane, zmanjša.

Z jogo se bo začelo naše telo preoblikovati in ta sprememba bo močnejša kot kdajkoli, saj bo prišla od znotraj. Ko se začnemo transformirati iz svojega jedra, gre za najbolj celovito spremembo s trajnimi učinki.

Foto: Tina Lagler

Foto: Simon Rae

Foto: Oksana Teran

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*