Hrana in Kuharija

Lahko nas krepi, pomirja, osveži, privoščite si čaj

Pomlad je čas, ko zavržemo težke in hladne zimske spone in uživamo v čudovitem vremenu in soncu. Ta letni čas je rezerviran za nekakšno čiščenje telesa pred nakopičeno negativno energijo, zato se praviloma počutimo veliko bolje kot v turobnih, zimskih mesecih.

Dejstvo je, da prijetno vreme resnično izboljša naše razpoloženje. A letošnja pomlad s seboj ni prinesla klasičnega protistresnega občutka. Tudi zato, ker je še razmeroma hladno in seveda zaradi pandemije koronavirusa, ki močno vpliva na psihološko stanje nas vseh.

Ko vsemu kaosu okoli pandemije dodamo še druge spomladanske situacije, kot so alergije in spomladanski prehladi, je izredno pomembno, da okrepimo lasten organizem in s tem posredno izboljšamo svoje razpoloženje. Univerzalna rešitev, ki vam lahko pomaga poleg aromaterapije, je čaj.

To je pijača, ki je svojo vrednost dokazala skozi dolgo zgodovino obstoja in zasluženo našla mesto v vsakdanjem življenju mnogih narodov in kultur po vsem svetu. To ni nič čudnega, če upoštevamo, da njegova tradicija sega več kot 4000 let in je že od samega začetka topla, zdravilna pijača za telo in dušo. Privoščite si ga, izberite takšnega, ki vam bo v danem trenutku najbolj koristil pa naj gre za razstrupljevalni, osvežilni, krepilni ali čaj, ki vas pomirja.

Foto: Istock

Foto: Suhyeon Choi

Foto: Joanna Kosinska

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*