Življenje in Potovanje

Prijateljstvo je dragoceno, vendar morate prepoznati, če je nezdravo

V idealnem primeru nikomur od nas ne bo treba nikoli prekiniti zveze z najboljšim prijateljem. Če pa prijateljstvo ni več iskreno in vzajemno, vedite, da je prav, da ga končate.

Večina ljudi pozna statistiko, da se vsak tretji zakon konča z ločitvijo. Čeprav je to velik odstotek, navadno sprejemamo to dejstvo, ker vsi razumemo, da je zakonska zveza lahko “težko delo”. Kako pogosto pa razmišljamo o prijateljstvih, ki se končajo z “ločitvijo”?

“Prijateljstva so bistvenega pomena za naše celostno počutje” pravi Jenna Watson, ameriška življenjska trenerka iz Chicaga. “Prijateljstva nam pomagajo, da se hitreje okrevamo po bolezni, zmanjšujemo tveganje za srčne bolezni, blažimo depresijo in nam celo pomagajo bolje spati.”

Ko se ti smiselni, dolgoročni platonski odnosi končajo, je to lahko tako boleče kot ločitev čeprav mnogi ne razmišljajo o tem, da bi prijateljstvo končali na enak način.

“Včasih je zelo težko in celo boleče prekiniti prijateljstvo. Lahko pa pride do točke, ko to prijateljstvo ni več koristno in vam lahko celo škoduje” takrat naredite dobro zase in prekinite.

Foto: Unsplash

Foto: Taylor Swift

Foto: Josue MichelHire

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*