Življenje in Potovanje

Zoom in delo od doma, večina je v pižami in spodaj brez

Skoraj tretjina ljudi, ki delajo od doma na virtualnih sestankih, je oblečena v pižamo, vsak deseti pa nima spodnjega dela, kaže raziskava, ki so jo izvedli v Veliki Britaniji.

Businessman Dressed In Shirt And Shorts Having Video Call On Computer In The Home Office

Rezultati kažejo, da je 42 odstotkov tistih, ki delajo od doma, »utrujenih od Zooma«, a le 14 odstotkov se jih želi vrniti na polni delovni čas, ko se bo pandemija končala. Vsak peti anketiranec je rekel, da se nikoli ne želi vrniti v pisarno.

V raziskavi je sodelovalo 2027 delavcev na daljavo. Skoraj polovica (45 odstotkov) si želi ravnovesja med delom od doma in delom v pisarni ali odhodom na delo med enim in tremi dnevi na teden. Kot najpogostejši razlog za to (51 odstotkov) so navedli izogibanje potovanju v službo. V 34 odstotkih primerov imajo delavci raje fleksibilen delovni čas.

Dvajset odstotkov jih želi še naprej delati na daljavo, ker tako lahko dlje spijo, 15 odstotkov pa, ker jim ni treba nositi formalnih oblačil.

Klepet s kolegi je tisto, kar jim najbolj manjka iz pisarniškega življenja (43 odstotkov), nasičenost Zooma, ki znaša 31 odstotkov, pa je še en razlog za vrnitev na delo.

Trideset odstotkov vprašanih je priznalo, da se virtualnih srečanj udeležujejo v pižami, veliko jih je tudi spodaj brez, 25 odstotkov se jih je mimogrede ukvarjalo s spletnim nakupovanjem, 15 odstotkov pa jih je med sestankom igralo računalniške igre.

Foto: ExtraNewsfeed

Foto: Istock

Foto: Istock

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*