Hrana in Kuharija

Nežna torta, ki hitro prežene zimo, tukaj je recept

Eno odlično na hitro. Tako preprosta, a tako dobra, osvežila pa še zimo prežene.

Potrebujete:

  • 20 dag očiščenih mandljev
  • 4 jajca
  • ščepec soli
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 limona
  • 15 dag masla
  • 0,3 dl limoncele
  • 7 dag krompirjevega škroba

Priprava:

Beljake stepemo s soljo, da dobimo trd sneg, v drugi skledi stepemo rumenjake, sladkor, vaniljev sladkor in limonino lupinico. Ko se zmes speni, dodajte nežno stopljeno maslo in limončelo ter na koncu še škrob.

Z lopatko rahlo vmešajte sneg, dodajte zmlete mandlje in zmes vlijte v z maslom namaščen pekač za torte. Pečemo 45 minut v pečici pri 180 stopinjah. Ohlajeno torto okrasite s koščki limone ali mandarine in potresite s sladkorjem v prahu.

Foto: Ricette Bimby

Foto: Cookidoo

Foto: Ricamidipastafrolla

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*