Življenje in Potovanje

Je številka 13 res nesrečna ali gre le za vraževerje

Obstaja napačno in krivično prepričanje, da ta številka ni srečna. Simbolika števila 13 ima povsem drugačen pomen.

Skrivnostna trinajstica. Če natančneje pogledamo, bomo videli, da številka 13 sledi številki 12, številka 12 pa ima močno prepoznavnost v naravi in ​​sami zgodovini človeštva.

Za kaj gre? Če izhajamo iz narave, vemo, da je v nebesnem svodu nad nami 12 ozvezdij, ki jih predstavljajo figure Zodiaka, od Ovna do Rib. Tudi v astrologiji obstaja 12 hiš horoskopov, ki pokrivajo vse pomembne teme, ki obstajajo in so enakovredne znakom zodiaka.

Zodiak, ki je po naravi popoln, ker vsebuje vse, vse zgodbe, vse teme, vse prvine v zaporedju, kar je harmonično in naravno in tako zapre cel krog.
Kdor misli, da so si ga ljudje pravkar izmislili, je očitno slep, ker je narava na nebu nad nami napisala neizpodbitne dokaze, da je temu tako.

Gremo naprej, po merilih narave. Vse prehaja iz enega kroga v drugega in tako prežema določen potek, razvoj. Tako lahko iz enega kroga pridemo na višjo raven, kot po naravnih stopnicah.
Toda to stopnjo lahko dosežemo šele, ko gremo prej skozi cel krog in obdelamo vse njegove teme. Narediti je treba vsak korak, ni preskokov. In potem, ko smo uspešno prevozili vse v naravnem zaporedju, brez prekinitve, gremo naprej v nov krog.

Kar zadeva številko 12, je najbolj znan primer v zgodovini človeštva 12 apostolov okoli Jezusa.
Nekateri bi rekli, da je Jezus 13-ti človek, ki nas vodi v nekaj novega, vendar to prepustimo religioznim in drugim učenjakom.

Je pa mogoče sklepati po zgoraj navedenem, da ima število 13 simboliko novega začetka, novega cikla, potem, ko smo vse uredili, potem ko smo preplezali vseh 12 stopnic in zrasli, dozoreli, postali odprti za nekaj novega.

13 pomeni korak v začetek novega cikla, nov začetek, novo življenje.

Foto: Waldemar Brandt

Foto: Egor Myznik

Foto: Markus Spiske

Foto: Desertcard

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*