Življenje in Potovanje

Pandemija in dolgčas, ki je lahko nevaren za zdravje

Pandemija in ukrepi, ni druženja in s tem tudi manj pogovorov. Veliko ljudem, ki so vajeni drugačnega življenja, je postalo dolgčas. Dve neodvisni študiji sta ugotovili podobno, da ljudje, ki jim je pogosto dolgčas, pogosteje kršijo priporočene ukrepe socialne distance. Zdi se, da bi dolgčas lahko predstavljal novo, čeprav podcenjeno nevarnost za zdravje, opozarjajo psihologi.

Ko ljudje izgubijo fokus in smisel življenja, oboje pa se je zgodilo med pandemijo in karanteno, pride do dolgočasja. Gre za obliko, ki je slaba na dva načina, pravi Erin Westgate, socialna psihologinja z univerze na Floridi. Ko nam je dolgčas si želimo neke dejavnosti, vendar ne vsake, ki nam je v tistem trenutku na voljo. Tako pride do konflikta, ki je v takšnih razmerah še bolj poudarjen, saj zunanji dejavniki omejujejo celo vrsto dejavnosti v katerih bi lahko sodelovali in ravno s tem scenarijem se po vsem svetu soočamo zaradi pandemije. Socialna izolacija in dolgčas.

Dolgčas je lahko razlog za to, da se določeno število ljudi med pandemijo napačno odloča, tvega, imajo psihične težave, pride do prenajedanja, postanejo agresivni in na napačen način začnejo reševati težave, ki jih že dlje časa mučijo. Če vas pesti dolgčas, si najdite zaposlitev, nekaj, kar vam je všeč, vas razvedri pa prej nikoli niste imeli časa.

Foto: Schutterstock

Foto: Kyle Broad

Foto: Ross Sneddon

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*