Življenje in Potovanje

Tako težko pričakovana Slovenska popevka je odpovedana

Glasba vedno daje moč in upanje, dvigne energijo in voljo. A glasbe v živo ni že dolgo, kar predolgo. Tudi zato je bila Slovenska popevka tako zelo težko pričakovana. Festival, ki je bil prvič prirejen leta 1962 v Festivalni dvorani na Bledu je še posebej priljubljen. 

Zaradi novih razmer, povezanih z ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa, festivala Popevka 2021, napovedanega za ta mesec, ne bo. Festival, ki je del naše kulture bo, če bo vse po sreči, septembra.  To  močno upajo tudi glasbeniki, vseh dvanajst, ki so se uvrstili na ta tako zaželen festival.

Letos so med izbranci Aleksandra Ilijevski, Balladero, Gregor Ravnik, Lea Sirk, Okustični, Raiven, Rok Ferengja, Tomaž Hostnik, Uroš Buh, Veronika Kumar, Tomaž Hostnik, Žiga Rustja. Nekateri bodo nastopili prvič, drugi pa že imajo izkušnje in prakso z velikim odrom in orkestrom. 

Skladba, ki bo prejela največje število glasov po telefonskem glasovanju, bo prejela veliko nagrado občinstva in postala popevka leta 2021. Glasbeniki kot poslušalci, močno upajo, da bomo jeseni bogatejši za novo glasbo in zmagovalno skladbo, ki se bo vpisala v zgodovino slovenske glasbe, tako kot večina zmagovalk.

Foto: PR RTVSLO

Foto: SIGIC

Foto: SOJ RTVSLO

Foto: Arhiv RTVSLO

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*