Ste tudi vi ljubitelj značilnega okusa špargljev? Potem se zagotovo veselite njihove sezone, saj jih boste lahko jedli z jajci, v juhah, v rižoti, s šunko, v solatah, pečene s sirom, kuhane, ocvrte, na žaru.
Kaj pa zapečene s sirom? Recept. Potrebujete:

- kilogram špargljev, ki ste jih oprali in jim odtrgali trdi del
- 180 g polnomastne kisle smetane
- 3 stroke zdrobljenega česna
- sol in poper
- 220 g sveže naribanega parmezana
- 220 g narezane mocarele
Priprava:
Pečico segrejte na 200 ° C. Šparglje položite v primeren pekač, zalijete s smetano in potresite s sesekljanim česnom. Dobro začinite s soljo in poprom, nato potresite s parmezanom in mocarelo.
Pecite, da se šparglji zmehčajo, sir pa stopi in pozlati. Trajalo bo od 25 do 30 minut. Postrezite takoj.

Foto: Schutterstock
Foto: Duarte Nunes
Foto: Joah Brown