Ste tudi vi ljubitelj značilnega okusa špargljev? Potem se zagotovo veselite njihove sezone, saj jih boste lahko jedli z jajci, v juhah, v rižoti, s šunko, v solatah, pečene s sirom, kuhane, ocvrte, na žaru.

Kaj pa zapečene s sirom? Recept. Potrebujete:

  • kilogram špargljev, ki ste jih oprali in jim odtrgali trdi del
  • 180 g polnomastne kisle smetane
  • 3 stroke zdrobljenega česna
  • sol in poper
  • 220 g sveže naribanega parmezana
  • 220 g narezane mocarele

Priprava:

Pečico segrejte na 200 ° C. Šparglje položite v primeren pekač, zalijete s smetano in potresite s sesekljanim česnom. Dobro začinite s soljo in poprom, nato potresite s parmezanom in mocarelo.
Pecite, da se šparglji zmehčajo, sir pa stopi in pozlati. Trajalo bo od 25 do 30 minut. Postrezite takoj.

Foto: Schutterstock

Foto: Duarte Nunes

Foto: Joah Brown