Lepota in Dobro Počutje

Poprova meta preganja glavobol, migreno in slabost

Eterično olje poprove mete s prijetnim in osvežujočim vonjem ima protibakterijske in protivirusne učinke. Priporočljivo je za lajšanje potovalne slabosti, dovolj je ena kapljica na robček ali naravno keramiko, to imate pa potem pri sebi, da lahko vdihnete.

To eterično olje je nezamenljivo pri glavobolu in migrenah. Najbolje je, da nekaj kapljic nakapljate v izparilnik in imate to v prostoru. Lahko si namažete in vmasirate v sence vendar morate za to eterično olje zmešati s hladno stiskanim rastlinskim oljem, saj ni priporočljivo, da eterično olje nanašate direktno na kožo. V 20 ml naravnega rastlinskega olja npr. mandljevega, olivnega nakapljajte do največ 20 kaplljic eteričnega olja poprove mete, upoštevajte manj je več. To mešanico pri glavobolu vmasirajte v senca, pri migreni pa še na področje tilnika.

Eterično olje poprove mete se uporablja tudi pri infekcijah dihal, pri vnetnih stanjih mišic in sklepov. Vedno je bolje uporabiti manjšo koncentracijo. Ni priporočljivo za uporabo med nosečnostjo, dojenjem in za otroke mlajše od 6 let.

Foto: Esima1311

Foto: Aromatica Slovenija

Foto: Anthony Tran

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*