Hrana in Kuharija

Hiter in enostaven recept za dišečo pinco, ki očara s svojim okusom in videzom

Ni še prepozno, še vedno lahko zamesite preprosto, a čudovito praznično pecivo.

Kaj potrebujete za dišečo pinco:

40 dag gladke moke
1 vrečko in pol suhega kvasa
100 g sladkorja
3 vaniljeve sladkorje
50 g masla
2 žlici maščobe
100 ml toplega mleka
2 jajci
naribano skorja ene limone in pomaranče
1 naribano majhno jabolko
2 žlici ruma
1 žlico arome vrtnice (ali mešanico za pince)

Za premaz še:

1 jajce za premaz, 2 vanilijeva sladkorja, mandlje ali lešnike za posip.

Priprava:

V večji skledi zmešajte moko, kvas, sladkor in ob dodajanju drugih sestavin zamesite testo.
Testo pustite pokrito, da vzhaja 40 minut na toplem. Potem ponovno zamesite testo, ga oblikujte v kroglico in ponovno pustite pokrito, da vzhaja še 30 minut.
Nato pinco z ostrim nožem globoko prerežite na treh straneh, od sredine do robov, premažite s stepenim jajcem in potresite z vaniljevim sladkorjem ter drobno sesekljanimi lešniki ali mandlji.
Pecite v ogreti pečici na 170 ° C 35-40 minut.

Dober tek.

Foto:Najreceptieu

Foto: Neštosladkobykatarina

Foto:Recipeci

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*