Življenje in Potovanje

EroikA se pripravlja na popotovanje, na koncertno turnejo po Avstriji

Ta naslov bi lahko poimenovali prvoaprilska šala, a v resnici ni čisto tako. Naša vrhunska pop opera zasedba bi morala v kratkem k sosedom na koncertno turnejo, a se ni izšlo. Upanje, da bo spomladi situacija boljša in da bomo spet lahko hodili na koncerte, je zdaj dokončno umrlo. Zaradi pandemije in ostrih ukrepov turneje ne bo moč izvesti. Organizatorji, celotna zasedba in poslušalci so seveda razočarani, a žal je trenutno tako kot je.

So pa zato še vedno izjemno lepi spomini, na turnejo, ki so jo fantje iz skupine EroikA več kot uspešno imeli pri sosedih in tudi tam povsem navdušili. Tako zelo, da oboževalci komaj čakajo, da bodo spet lahko slišali najlepše arije in pop pesmi tudi v živo.

Njihovo takratno gostovanje v sosednji Avstriji se je začelo v Eisenstadtu. Vsi koncerti so bili že mesece vnaprej razprodani, tako, da so vsi komaj čakali prvi koncert. Posebni občutki, pričakovanje in vznemirjenje. Fantastičen prvi koncert je dal polet in pustil pečat. Posebej lepo je, se spominjajo člani Eroike, da so jih med ogledom mesta, med dvema koncertoma, domačini ustavljali na ulici in delili komplimente.

Na razprodani turneji v Avstriji so nastopili tudi v rojstnem mestu Franza Liszta. Žal niso imeli časa za obisk njegove rojstne hiše in muzeja, vendar so si takrat obljubili, da bo to na naslednji turneji, ki je zdaj zaradi pandemije prestavljena za nedoločen čas. V Raidingu so še pred koncem koncerta dvorano dvignili na noge, verjetno je malo pripomogla tudi posebna dvorana, ki sodi med najbolj akustične v Evropi, tako za pevce kot poslušalce je to res posebna poslastica.  
Avstrijska publika, ki obožuje klasično glasbo vendar rada prepeva tudi popularne pesmi komaj čaka, da bodo spet lahko v živo prepevali z najuspešnejšo tovrstno skupino pri nas.

Foto: Urša Mravlje

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*