Na prvi pogled se “šunka v testu” sliši kot nekaj zapletenega in za tiste, ki so vešči ustvarjanja v kuhinji. Lahko je tudi tako, lahko pa to storite na enostaven način.

Kupite že pripravljeno listnato testo ali testo za pico. Oboje lahko kupite zamrznjeno in se tako vnaprej pripravite.

Kupite tudi dobro, kvalitetno šunko, lahko običajno ali dimljeno. Testo odmrznete in se poigrate. Na odmrznjeno in razvaljano testo lahko preden ovijete šunko, posujete zelišča naprimer lovor ali nežno naribate hren. Pustite domišljiji prosto pot, pomislite kaj vam je všeč. Lahko pa seveda pustite le testo in brez dodatkov ovijete šunko.

Skratka, z razvaljanim testom, enim ali drugim ovijete šunko in položite na namaščen pladenj. Pečete pol ure v na 180 stopinj segreti pečici.

Ta šunka na enostaven način bo zagotovo obogatila vašo praznično mizo.

Foto: Nadya Spetnitskaya

Foto: Sergey Orlovsky

Foto: Pinterest