Hrana in Kuharija

Ste za makovo pecivo z jabolki, izvolite recept

Za pecivo potrebujete:

2 jajci
1 skodelico kokosovega sladkorja
noževo konico burbonske vanilije v prahu
½ skodelice arašidovega olja ali stopljenega masla
2 skodelici mandljevega mleka
1 skodelico moke

1 skodelico mandljeve moke
 1 vrečko pecilnega praška iz vinskega kamna
2 skodelici maka
4 žlice ruma
1 kg jabolk

Za obliv potrebujete:

150 g jedilne čokolade
100 g masla ali olja

Pečico vklopite na 200 stopinj, pripravite tudi globlji širok pekač in ga namažite z maslom. 

Jabolka očistite in jih v električnem mešalcu zdrobite.

V večji posodi z mešalcem penasto zmešajte rumenjaka s sladkorjem in vanilijo. Beljaka dajte v drugo posodo in z mešalnikom naredite trd sneg.

Postopoma k rumenjakovi masi prilivajte olje oziroma maslo in mleko, rum in mak, počasi dodajajte še moki  s pecilnim praškom in zmešajte z električnim mešalnikom, dodajte zdrobljena oziroma naribana jabolka.  Nežno mešajte z električnim mešalnikom in počasi vmešajte še beljakov sneg. Vlijte v pekač in dajte v pečico segreto na 180 stopinj. Pecite 30 minut.

Med pečenjem na štedilnik postavite večjo posodo z vodo, vanjo pa manjšo, naj v vodi plava, v to manjšo nalomite čokolado, dodajte maslo in mešajte, da dobite gladko čokoladno zmes, ki jo boste prelili čez pečeno in ohlajeno pecivo v pekaču. Mmm njami.

Foto: Getty Images

Foto: Gaelle Marcel

Foto: David Greenwood Haigh

Foto: Pinterest

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*