Prihajajo prazniki in običajno so na mizi pirhi, potica, hren in šunka. Ni pa nujno. Lahko si svoja velikonočna jajčka omislite drugače.

Pri nas so hit polnjena jajčka, hitro, okusno in tudi konkretno pa nič zato.

Potrebujete:

  • 10 jajc
  • majonezo
  • kislo smetano
  • kisle kumarice

10 jajc trdo skuhajte in ohladite. Potem jih olupite in vsakega prerežite na pol (navpično na polovico), z žličko dajte ven rumenjake v posebno skledo. Polovici beljakov pa zlagajte na pladenj, z odprtino navzgor. Trdo kuhane rumenjake, ki ste jih dali v posebno skledo pretlačite z vilico in dodajte žlico majoneze in žlico kisle smetane ter zmešajte.

Narežite kisle kumarice na drobne koščke (to lahko naredite po občutku, manj ali več kumaric) in jih vmešajte v pripravljeno maso iz rumenjakov. Z žlico, primerno količino te mase dajte v “rumenjakovo” luknjico v beljaku, ki ste jih dali na pladenj.

Rumenjakovo maso lahko prilagodite svojemu okusu, ostalih sestavin več ali manj, bolj ali manj gosto. In ker je še dovolj časa, jih lahko poskusno pripravite še pred prazniki.

Foto: Melissa Di Rocco

Foto: Sinziana Susa

Foto: Thinkstock