Hrana in Kuharija

Hokaido buča in odlična juha na hitro

Hokaido buča pri roki in slastna juha, ki jo obožuje vsa družina. Buča ima nizko energijsko vrednost in veliko dobrih koristnih snovi; vitamine C, B6, E, kalij, baker, mangan, železo, folno kislino, magnezij.

Kaj potrebujete:

  • hokaido bučo
  • začimbe – kurkuma, ingver, kardamom
  • sol

Hokaido bučo operete, odrežete pecelj in cvetni nastavek, jo prerežete, da očistite peške, potem pa jo zrežite na kose in to z lupino vred. Stresite kose v skledo zalijte z vodo, da prekrijete bučni del, zavrite in kuhajte tako, da zmerno vre približno 20 minut. Z nožem preverite, če je buča mehka in če je, odlijte vodo vendar del te vode odlijte v drugo posodo, saj vam bo prišla prav za juho.

Kuhane kose buče dajte v električni mešalnik po domače multipraktik in jih zdrobite v gladko maso, med mešanjem dolivajte vodo od kuhanja, ki ste jo pri odlivanju prihranili v drugi posodi. Gladko zmes iz multipraktika stresite v posodo v kateri ste prej kuhali buče, malo posolite, začinite s kurkumo, kardamomom, ingverjem po občutku. Vmes poskusite in si začinite po svojem okusu. Po potrebi dodajte še malo vode od kuhanja in mešajte ter zmerno kuhajte še 5 minut. Slastna in sladka juha je nared.

Juho si lahko oplemenitite s popečenimi koščki kruha. Najbolje, da kruh, ki vam ostaja narežete na koščke in ga na hitro popečete v ponvi v katero ste dali malo masla ali malo olivnega olja.

Dober tek.   

Foto: Diane Helentjaris

Foto: Fotolia

Foto: Tina Vanhove

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*