Hokaido buča pri roki in slastna juha, ki jo obožuje vsa družina. Buča ima nizko energijsko vrednost in veliko dobrih koristnih snovi; vitamine C, B6, E, kalij, baker, mangan, železo, folno kislino, magnezij.

Kaj potrebujete:

  • hokaido bučo
  • začimbe – kurkuma, ingver, kardamom
  • sol

Hokaido bučo operete, odrežete pecelj in cvetni nastavek, jo prerežete, da očistite peške, potem pa jo zrežite na kose in to z lupino vred. Stresite kose v skledo zalijte z vodo, da prekrijete bučni del, zavrite in kuhajte tako, da zmerno vre približno 20 minut. Z nožem preverite, če je buča mehka in če je, odlijte vodo vendar del te vode odlijte v drugo posodo, saj vam bo prišla prav za juho.

Kuhane kose buče dajte v električni mešalnik po domače multipraktik in jih zdrobite v gladko maso, med mešanjem dolivajte vodo od kuhanja, ki ste jo pri odlivanju prihranili v drugi posodi. Gladko zmes iz multipraktika stresite v posodo v kateri ste prej kuhali buče, malo posolite, začinite s kurkumo, kardamomom, ingverjem po občutku. Vmes poskusite in si začinite po svojem okusu. Po potrebi dodajte še malo vode od kuhanja in mešajte ter zmerno kuhajte še 5 minut. Slastna in sladka juha je nared.

Juho si lahko oplemenitite s popečenimi koščki kruha. Najbolje, da kruh, ki vam ostaja narežete na koščke in ga na hitro popečete v ponvi v katero ste dali malo masla ali malo olivnega olja.

Dober tek.   

Foto: Diane Helentjaris

Foto: Fotolia

Foto: Tina Vanhove