Življenje in Potovanje

Zavist iz vas dela nekaj, kar v resnici niste. Ne dovolite ji tega!

Zavist ni brez razloga razglašena za smrtni greh. Ne toliko zaradi tega, kar počne drugim, ampak zaradi tega, kar počne vam. Zavist vas resnično ugrizne in grize od znotraj, popači vaše zaznavanje in vam preprečuje, da bi šli naprej.

Zavist blokira vaše vire, ker ste preveč osredotočeni na tisto česar v primerjavi z »boljšimi« od vas, ne zmorete doseči.  Krizni čas še dodatno slabša takšno stanje. Lahko še bolj popači realne vrednote in prepričanja.

Proti zavistnim mislim in energijam se ne morete boriti, dokler si ne priznate, da ste zavistni. Ko to storite, na kratko pomislite na ljudi, ki jih kritizirate in kaj ter zakaj vas to pri njih moti? Kaj v njih prepoznate, česar pri sebi ne morete sprejeti?

Upoštevajte, da smo ljudje različni. Vsak je nekaj žrtvoval, da bi nekaj dobil. Bi se lahko naprimer  deset let odpovedovali vsemu, da bi začeli graditi hišo? Bi se lahko odrekli prostemu času zaradi vpisa na podiplomski študij? Ali bi lahko preskočili večerjo, da izgledali privlačno kot sodelavka?

Vse v življenju pride kot celota in ne smete gledati samo bleščečih delov tujega uspeha. Različni smo in to morate sprejeti, tako kot morati sprejeti sebe in svoje uspehe, ki jih zagotovo imate.

Foto: Thinkstockphotos

Foto: Shutterstock

Foto: Simon Maage

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*