Lepota in Dobro Počutje

Stres dan za dnem, lajšajte ga naravno, imejte pri roki antistres

Nihče ni imun na stres in ta nas počasi, a zanesljivo uničuje.

Stresu se je v današnjem svetu skoraj nemogoče izogniti zaradi različnih dejavnikov: grozljivega življenjskega sloga, nenehnega pritiska iz okolice, občutka, da moramo nenehno “moramo”, če ne bomo kaj zgrešili.

Tako bi lahko nadaljevali ves teden z naštevanjem in še ne bi prišli do konca. Stres je povsod okrog nas, situacije nas dnevno spravljajo v stres in ne moremo se mu izogniti, ga pa lahko malo olajšamo.

Dolgotrajna izpostavljenost stresu ima lahko negativne posledice za zdravje in pogosto se zgodi, da reagiramo šele, ko smo že na robu in nam je vsega dovolj.

Poskusite si pomagati s telovadbo, jogo, počitkom, ko res vse odklopite. Ne bodite prestrogi do sebe, naredite si nekakšen plan stvari, ki so res nujne in se ne ženite za vsako ceno.

Zagotovo pa bo pomagala aromaterapija, v izparilnik, difuzor, morda na naravno keramiko, ki jo imate pri sebi nakapljajte »antistres« mešanico eteričnega olja limonske trave in sivke.

V izparilnik v vodo nakapljajte 6 do 10 kapljic. Na naravno keramiko pa kapnite 3 kapljice in jo imejte pri sebi, tudi v avtu jo lahko nekam obesite.  Že teh par kapljic bo delovalo, lajšalo stres. Uporabite lahko tudi antistres osvežilec prostora s paličicami in obema omenjenema oljema.  

Zvečer se pa lahko namažete tudi z oljem za nego s to kombinacijo, eterični olji sivke in limonske trave v ognjičevem maceratu izboljšata razpoloženje. Čudovita kombinacija sivke budrovke in limonske trave se v aromaterapiji uporablja za pomoč pri napetosti, stresu, depresiji, nihanju razpoloženja.

Foto: Aromatica Slovenija

Foto: Carolina Heza

Foto: Pinterest

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*