Hrana in Kuharija

Tiramisu za zajtrk, kava in piškoti, izvolite recept

Italijanska sladica, ki naredi lepši dan. Ker je začinjena s kavo, si jo lahko privoščite za zajtrk.

Potrebujete :

  • paket piškotov Savoiardi (približno 350 do 400 g)
  • 2 dcl dobre kave
  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja (kokosov sladkor je top)
  • 500 g mascarpone -ja
  • šilce konjaka (dobrega Whisky-a)
  • malo naribane lupinice limone ali pomaranče (nujno eko, neškropljene)
  • malo kakava v prahu (bio)

Skuhajte fino kavo, lahko turško, še bolje v kafetieri in pustite, da se malo ohladi. Medtem ločite rumenjake od beljakov v dve posodi in iz beljakov naredite trd sneg. Rumenjakom dodajte sladkor in fino penasto zmešajte s stepalnikom, v to zmes dajte mascarpone, malo naribane lupinice in šilce konjaka ter zmešajte, dodajte še beljake in jih zelo nežno vmešajte. Tako, tiramisu krema je narejena.

V posodo dajte kavo, toliko, da dobro pokrije dno in namočite piškot najprej z ene in potem še druge strani in ga položite v stekleno posodo, nadaljujte dokler ni pokrito dno. Prelijte s kremo, toliko, da so piškoti dobro prekriti, potem spet plast namočenih piškotov in nato spet plast kreme ter še enkrat piškoti in krema. Lahko pa naredite tudi tako, da sta le 2 plasti piškotov in vmes več kreme, kot vam bolj prija.

Foto: Eiliv Sonas Aceron

Foto: Tony Brancalisano

Foto: MiomyItaly

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*