Lepota in Dobro Počutje

Čas je za malo vedrine, uporabite zdravilno moč barv

Izbira barve, ki jo imamo radi ali jo najpogosteje uporabljamo, pove nekaj o nas. Potreba po spremembi se bo vedno odražala v barvah, s katerimi se obdajamo.

Kot primer, rdečo oblečemo vedno, ko želimo izstopati, medtem, ko črno pogosto in intuitivno izberemo, ko smo v nekoliko bolj depresivnem obdobju. Kljub temu pa za ravnovesje potrebujemo belo in črno ter rdečo in zeleno ter modro in rumeno. Potrebujemo vse tiste nore kombinacije, ki jih nikoli ne bi oblekli za v službo, morda pa jih lahko za nedeljsko kosilo.

Nihče nam ne more prepovedat igranja in tako si lahko po svoje polepšamo, dan, teden ali mesec.

Ko čutite telesno šibkost in negotovost, uporabite rdečo, ki spodbuja aktivnost, občutek toplote in hkrati dviguje samozavest.

V omare in kuhinjo prinesite oranžno, če vam primanjkuje spolne želje in rumeno, če imate težave z duševno utrujenostjo, slabim spominom in pomanjkanjem koncentracije.

Zelena bo olajšala vaše težave z tesnobo in zamero, hkrati pa bo dala energijo dihalom in imunskemu sistemu.

Modra je odlična za pomiritev živcev in spodbujanje komunikacije, vijolična pa za ustvarjalnost, navdih in okrepitev vaše umetniške duše.

Pomislite, katere barve vam manjkajo v okolju, na krožniku in v garderobi. Popestrite si vsak dan, pričarajte raznolikost in preženite dolgočasje. Tako osvežujoče je lahko, s tako malo truda.

Foto: Sharon McCutcheon

Foto: Isabela Kronemberger

Foto: Ava Sol

Foto: Getty Images

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*