Še vedno je hladno, nekaj toplega na žlico še kako paše. Korenček, brokoli, cvetača, por, čebula, za vsejedce še meso in začimbe.

Sestavine:

  • polovica glave cvetače
  • polovica večjega ali manjši brokoli
  • 3 x korenje
  • manjša čebula
  • malo pora
  • teletina
  • piščančji file
  • lovor, brin, rožmarin
  • za zgostitev ajdova kaša
  • sol
  • oljčno olje in maslo  

Na drobno narežite čebulo in jo dodajte v skledo kamor ste dali malo oljčnega olja in masla, nežno pražite in dodajte na manjše kose narezano meso (telečje in piščančje, količina po vašem okusu), mešajte. Ko je meso opečeno dodajte vso zelenjavo narezano na koščke, premešajte in zalijte z vodo, da pokrije vse sestavine.  Naj zavre, potem zmanjšajte ogenj in pustite, da nežno vre in se kuha. Vmes dodajte začimbe, 2 lovorjeva lista, par brinovih jagod, ščep suhega in mletega rožmarina ter soli in veliko žlico ajdove kaše Mok’ca, da bo juha bolj gosta in konkretna. Kuhajte slabo uro. Vmes lahko preverite, če se lepo kuha, če je ravno prav slano in začinjeno.

Dober tek!  

Foto: Luis Hansel

Foto: Annie Spratt

Foto: Trgovina Mok’ca