Življenje in Potovanje

Sanremo, mesto rož in festivala italijanske glasbe, tudi razkošnih igralnic in dobre hrane

Sanremo je majhno, očarljivo in svetovno znano mesto. Prestižno letovišče na zahodu ligurske obale znano po italijanski popevki. Na priznanem festivalu Sanremo so zmagovali veliki umetniki, njihove uspešnice znamo na pamet in še vedno ima sloves izjemnega glasbenega festivala, ki ga poleg italijanskih obiskujejo tudi številne velike slavne zvezde iz glasbenega ali neglasbenega sveta.

Felicita ali sreča je v tem mestecu doma. Poleg glasbenega festivala slovi tudi po “velikih dirkah” Rallye Sanremo, jadralni regati, cvetličnem trgu in veličastnih plažah.

V Sanremu boste imeli kaj videti in doživeti, tudi klima je dobra. Nahaja se na zahodu Ligurije, blizu meje s Francijo. Vreme je prijetno vse leto, poleti je povprečna temperature 27 stopinj, pozimi pa okrog 8 stopinj.  

Sprehodite se po mestu, najemite kolo in kolesarite po najdaljši kolesarski poti v Evropi.

Na urnik dodajte Trg cvetja, Madonna della Costa, La Pigna, Katedrala San Siro, Vila Nobel, Vila Ormond, Corso degli Inglesi, Casino in uživajte. Dnevno pa si privoščite dobro kavo, fino italijansko hrano in refren s festivala.

Foto: Agoda

Foto: Gramma

Foto: Italian riviera

Foto: LB/RB/CorVos

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*