Vadba in Telovadba

Do čvrstega telesa in lepe kože z ledom.

Zimsko plavanje oziroma namakanje v ledeno hladni vodi je čedalje bolj priljubljeno in razširjeno med ljudmi. Na ta način ljudje skrbijo za zdravo in utrjeno telo.

Nizozemski športnik Wim Hof , rekorder v plavanju pod ledom in rekorder v bosonogem maratonu na snegu in ledu je razvil to metodo za izboljšanje športnih dosežkov, krepitev imunskega sistema in zmanjševanje posledic stresa.

Vse številčnejši po vsem svetu mu sledijo in z namakanjem v ledenih vodah skrbijo za dvig imunskega sistema in krepitve odpornosti.

To redno počne tudi super model, svetovno znana manekenka Helena Christensen, ki v šestem desetletju življenja ne potrebuje botoksa, lepo kožo in čvrsto telo namreč vzdržuje z ledom.

Rrazkrila je kako ohranja zdravje, vitko linijo in napeto kožo. Že pet let namreč plava, se namaka  v ledeni vodi. Najpogosteje v bližini svoje počitniške hiše na gorskem območju Catskills, 160 kilometrov severno od New Yorka.

Pravi, da ji ledena voda zbistri tudi um in da ji ta rutina zelo ustreza. Prekrvavitev, bister um in svež zrak. Dobro deluje na kožo, učvrsti telo, tako, da sama še ni uporabila storitev lepotnih kirurgov ali  injekcij botoksa in hialuronske kisline.

Ohranila je naravni videz, gubice primerne letom krasijo obraz, ima  vitko in čvrsto telo ter še vedno, kljub temu, da je v zrelih letih, dela kot model in manekenka.

Kopanje v ledeni vodi lahko utrdi telo in okrepi zdravje. Vendar je pri tem potrebna previdnost, saj lahko pride do podhladitve. Ljudje, ki imajo težave s srcem in ljudje s kroničnimi boleznimi, se morajo prej posvetovati z zdravnikom.

Foto: Backgrid UK/Profimedia

Foto: Wim Hof

Foto: Helena Christenshen Instagram

Foto: Mercedes Benz

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*