Hrana in Kuharija

Preproste ideje za lahko in zdravo večerjo.

To je nekaj splošnih, zdravih in preprostih idej za večerje:

Enolončnica ali juha – enolončnice so lahko zelo raznolike in barvite, zato dodajte zelenjavo in stročnice, ki so vam najbolj všeč.

Tortilje – koruzne tortilje lahko napolnite z različno kuhano ali pečeno zelenjavo, pečenim sladkim krompirjem, avokadom, beljakovinsko hrano, kot je čičerika, s fižolom ali tofujem in različnimi omakami.

Testenine – če ne želite navadnih testenin z zelenjavo ali kakšno zelenjavno omako, lahko uporabite bolj zdravo alternativo, kot so lečine testenine ali rezanci iz kristalnega riža. Navadne špagete lahko zmešate s špageti iz bučk in pripravite lahek, zelenjavni vok.

Pečena zelenjava – še ena ideja za preprosto in zdravo večerjo je, da med kuhanjem kvinoje ali riža v pečico damo različno zelenjavo in to je to.

Vegi burger – iz različnega fižola lahko naredite zdrave vegi burgerje, polne beljakovin. Ker traja malo več časa, lahko naredite več kosov fižolovih polpet in jih nato zamrznete. Polpeto lahko postrežete z zelenjavo ali v polnozrnatem kruhu s semeni kot burger.

Solata – če ste vztrajni in se držite solate, ji dodajte umirjeno količino beljakovin in maščob. V solato lahko dodate praženo zelenjavo ali tofu, stročnice, sesekljan avokado ali guacamole, morda oreščke .

Jajca – so ena od možnosti za večerjo. Hitro in preprosto, jajca imajo malo kalorij in maščob ter veliko beljakovin, za večerjo jajca lahko skuhate, ocvrete ali naredite jajčno omleto. Kmalu vam postrežemo tudi odličen recept!

Foto: Broke Lark

Foto: Con Poulus

Foto: Beatriz Da Costa/Studio D

Foto: Danielle Occhiogrosso Daly

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*