Sprehod v gozdu je še kako koristen, rekreacija, ki ni samo to. Je vadba za dušo in telo. V gozdu se lahko res naužijemo svežega zraka. Vohamo bor, smreko in uživamo tudi, ko vidimo kaj lepega. Že tako samo po sebi zeleno okrog nas dobro vpliva na vid. Priporočljivo je, če smo pri delu preveč za računalnikom, da se pretegnemo in v gozdu to lahko storimo, s tem, da si v gozdu oddahnejo tudi oči.

Mir, tišina in zvok le narave je balzam za ušesa in tako mirno lahko srečamo, vidimo tudi kakšnega prebivalca gozda, ki nam popravi dan, nariše nasmeh.

V naših gozdovih lahko srečate srno, srnjačka, zajca, lisico, tudi medveda ampak to srečanje res ni nujno. Veliko čudovitih ptic imamo, le videti in tudi slišati jih moramo. Včasih smo preveč oddaljeni od tega, stil življenja nas je enostavno porinil v to.   

Vzemite si oddih v bližnjem gozdu. Pozabite na skrbi, prepustite se zraku, zvokom, barvam in gozdnim stanovalcem.

Oddih v gozdu pa je lahko tudi izlet. Na Kočevskem recimo se vam hitro zgodi, da boste srečali lisico, zagledali sovo in če se boste ozrli navzgor še čudovitega orla belorepca.   

Se vam pa tam lahko zgodi tudi, da boste srečali medveda, ta srečanja so sicer redka, saj je medved previdna žival, ki se človeka praviloma izogiba. Kljub temu pa je možno in zato je treba upoštevati  priporočila s katerimi lahko v veliki meri zagotovimo, da do srečanja ne bo prišlo oziroma, da bi se morebitno srečanje končalo brez posledic.

Foto: Urša Mravlje

Foto: Kočevsko

Foto: Life Kočevsko

Foto: Kočevsko