Lepota in Dobro Počutje

Pršilo za bujenje in nego kože. Kaj je hidrolat?

Kaj je hidrolat?

Hidrolat je stranski izdelek, ki nastane pri destilaciji eteričnega olja.  V hidrolatu so  sledi eteričnega olja in aktivne snovi rastline, ki so topne v vodi.  Torej hidrolat ima na nek način tudi karakteristiko eteričnega olja katerega destilacije stranski produkt je, vendar je bolj blag,  manj koncentriran in se ga drugače uporablja.

Hidrolat se lahko nanaša direktno na kožo in je pravzaprav odlična naravna vodica za nego kože, lahko ga uporabljate kot tonik. Lahko se uporablja tudi kot samostojna terapija za obloge. Odlična naravna rešitev za nego kože, občutljive, suhe, razdražene ali celo kot naravna nega po britju.

Hidrolat kamilice je odličen za nego zelo občutljive kože in za obloge pri očeh, ki so razdražene zaradi alergije.

Hidrolat žajblja je za nego mastne in utrujene kože. Pri pretiranem znojenju ga lahko uporabljate kot naravni deodorant ali podlago zanj.

Hidrolat rožmarina osveži in razkuži ter je odličen za mešano kožo. Je naravna nega po britju. Deluje na prekrvavitev in ga lahko uporabljate za lasišče pri izpadanju las.   

Hidrolat smilja suhocvetnice regenerira in  prekrvavi kožo. Odličen je za zrelo kožo. Uporablja se tudi pri razdraženi, vneti koži.

Hidrolat sivke je za vse tipe kože, še posebej za razdraženo, mastno. Odlična naravna nega za najstniško kožo. Pomirja in je odlična nega po sončenju, pri opeklinah.

Hidrolat je prava naravna osvežitev za nego, za hidracijo, osvežitev. Lahko ga uporabljate zjutraj za prebujanje in prvi korak v negi kože pred nanosom kreme, seruma. Zvečer po čiščenju. Koži zelo prija, če jo popršite z ustreznim hidrolatom, počakate, da vpije naravno osvežitev in nadaljujete z nego.

Lahko ga uporabljate ves čas, popršite obraz tudi vmes, če čutite, da koža potrebuje vlaženje, nego zaradi suhega zraka.  Lahko si osvežite roke,  noge, lasišče.

Foto: Nacivet/GettyImages

Foto: GroominGuru

Foto: Bombay Skin Clinic

Foto: Aromatica Slovenija

Objavi Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*